SEO ayarları | Analiz Sonucu Yükseltmek
Başlıca SEO ayarları
Seo ayarları başlığında topladığımız konulardan kısaca bahsedersek, web sitemizin seo analiz sonuçlarında çıktığı değerlerin arttırılmazsı, düzelmesi hataların nasıl ortadan kaldırılacağını ele alacağız diyebiliriz. Haliyle bu analizlerde sitemizin, sayfalarımızın google’da öne çıkarmak için etkili olduğu yöntemleri ölçen sistemlerdir. Bu kaynakları ele alarak tüm etkili yöntemlerden bahsedilecek sizde kendinizde olan sorunları bularak birlikte çözüme ulaşmaya çalışabiliriz.
Başlık (Title) Uzunluğu
Başlık en fazla 60 karakter uzunluğunda olmalıdır. 60 karakterden uzun olması arama motorları tarafından spam olarak yorumlanmaktadır. Başlık uzunluğu karakter sayısından sonra ( … ) olarak gözükeceği için zaten pekte bir etkisi olmayacaktır. Başlık seçerken içerik anlatımını başlık başında kullanmanız bunun için gereklidir.
Açıklama (Description) Uzunluğu ( SEO Ayarlarında Etkili Bir Rol Oynar)
Açıklama kısımı google aramalarında site adı ile site adresi arasında çıkan yazı kısmıdır. Bu kısım arama arama sonuçlarında makale açıklaması olarak gözüktüğü için ilk makale anahtar kelimelerinin ve açıklamanın ilk 200 karakter içinde bahsedilmesi önerilir. Bu kısımdaki yazılar arama sonuçlarında başlıklar kadar etkilidir diyebiliriz. Açıklama meta etiketi 160 karakterden az olmalıdır. 160 karakterden uzun olması arama motorları tarafından spam olarak yorumlanmaktadır.
Anahtar Kelime (Keywords) Uzunluğu
Anahtar kelime meta etiketi 260 karakterden az olmalıdır. 260 karakterden uzun olması arama motorları tarafından spam olarak yorumlanmaktadır.
H (Heading Tags) Etiketleri
H etiketleri H1, H2, H3 kodlarla belirlenen başlık etiketleridir. Bu etiketler konu başlıklarını belirlemek için önem sırasına göre listelenmektedir. Ana başlık ve alt başlıklar olarak kullanılmaktadır. SEO için bir makalede bu etiketlerin hepsinden en az bir kere kullanılması önerilir. Ve analiz sonuçlarınız da yükseltme göstermektedir.
Toplam Resim Sayısı ve Boyutlar
Makalelerde ve sitenizde genel olarak resimler kullanmak iyi denilebilir. Ama resim kullanırken dikkat etmek ve planlı ilerlemek gereklidir. Makaleyi tamamen resimle doldurmak bilgi sunmayacaktır ve google botlarının göreceği birşey olmayacaktır bu zararlıdır.
Resim boyutlarına özellikle önem verilmektedir. Sayfa açılma hızının artması için resimlerin kalitesinin çok bozulmadan küçük boyutlarda kullanmakta fayda vardır. Yani bir makalede yazı içinde ahşap bir evden bahsederken, full hd ahşap ev arkaplan resim koymak pek yararlı olmayacaktır. 3MB’lık bir resim eklemek sayfa boyutunuzu 3MB daha arttıracaktır bunun için küçük boyutlu optimize fotoğraflar eklemeye önem gösterin.
Resimler ile anlatmak yazı yazmaktan daha kalıcıdır.
Alt Etiketi Bulunmayan Resimler
Arama motorlarına bir resmin ne hakkında olduğunu alt etiketini kullanarak söyleriz. Alt etiketi olmayan resimleri arama motorları anlayamaz. Bu yüzden alt etiketi bulunmayan resimlerinizde alt etiketi kullanıp, bu resimlerin ne hakkında olduğunu arama motorlarına tanıtınız.
Resimlerde Genişlik ve Yükseklik Değerleri
Sitenizdeki resimlere genişlik (width) ve yükseklik (height) değerlerini girebilirsiniz. Bu sayede arama motorlarının resim optimizasyonu için fayda sağlanabilir.
İç Linkler
Kendi site adresinize veya alt sayfalarınıza verilen linklere iç link denir. Kullanıcılarınızın ve arama motorlarının diğer alt sayfalarınıza rahat bir şekilde ulaşabilmesi için iç linkleme çok önemlidir.
Seo analiz sonuçlarını yükseltmek, Başlık uzunluğu, Açıklama Makale uzunluğu, Anahtar kelimeler, Meta tag uzunluğu, H tagler, Resim alt etiket ver
Mekale Hazırlanıyor. . .
seo çalışmaları başlığı altında güzel bir anlatım olmuş tebrik ederim lakin makalelerin devamı gelirse çok daha iyi olur bizim gibi yeni başlayanlar için sizin gibi deneyimli abilerimizin yardımına ihtiyaç duyuyoruz. hatta bana mail adresimden ulaşırsanız size sormak istediğim birkaç sorum var. şimdiden teşekkür ederim.
Bilgilendirmeler için teşekkür ederim. Sanırım makalenin devamı gelecek beklemedeyim. Diğer konularınızla birlikte bunuda takibe aldım.