Ağız ve Diş Bakımı Yanlış Bilinenler

Ağız ve Diş Bakımı Yanlış Bilinenler

İçindekiler

Sağlık her şeyin başıdır. Vücudumuza aldığımız her şey ağızımızdan başlar. Ağızımız vücut sağlımıza açılan kapıdır. Her konu hakkında yanlış bildiğimiz doğrularımız vardır. Bunlar kulaktan kulağa ağızdan ağıza yayılan bilgilerdir.

Diş bakımı her şeydir. Canımızın en çok yandığı belki de günlerdir uyuyamadığımız diş ağrımız olunca evham yapıp ağrı kesiciler, gargaralar, bitkisel otlar binlerce yol deneriz. Estetik açıdan da önem verdiğimiz dişlerimiz ve ağızımız hakkında yanlış bilinen bir çok doğrumuz vardır.

Doğru Ağız Bakımı

Günümüzde estetik çok önemli bir kavramdır. Güzel bir gülümseme için her şeyimizi feda etmeye hazırızdır. Güzel kavramına ulaşmak için bakımlı olmak ilk adımımız olmalıdır. Doğru bir ağız bakımı ilk olarak bol su içmekten geçer. Su her şeyin başıdır. Her yemekten sonra ağızımızı bir bardak su ile çalkalamak bile ağızımızdaki bakterilerin oluşumunu azaltmaktadır. Doğru bir diş fırçası seçimi çok önemlidir. Diş etlerimiz hassas olduğundan yumuşak veya orta sertlikte olan bir fırça ile en az iki dakika dişlerimizi fırçalamak gerekir. Bunu en fazla günde üç kere tekrar etmemiz lazım. Seçtiğimiz diş macunun florlü olması oldukça önemlidir. Diş ipi kullanmakta bir o kadar öenmlidir çünkü diş fırçasının ulaşamadığı yerlere ulaşır. Son olarak ağız bakım suyu diye bildiğimiz gargaralar. Dişimizin ihtiyacına göre bir çok gargara bulabiliriz. Ağız ve diş bakımımızı tehlikeye atıcak her türlü zararlı maddelerden (sigara,alkol, kabuklu sert yiyecekler, şekerlemeler) uzak durmakta fayda var.

 Doğru Bilinen Yanlışlar

Her konuda az çok bilgi sahibiyiz. Ağız ve diş bakımı ile ilgili doğru bilinen bazı yanlışlara bakalım:

  1. Sert diş fırçası dişlerimizi daha çok beyazlatır. Bu yanlış bir bilgidir aksine fırçamızın sertliği değil, fırçalama tekniğimiz etkilidir.
  2. Hamilelik esnasında kemik erimesi olduğundan diş kaybı yaşanır. Bu yanlış bir bilgidir. Ağız bakımları doğru ve düzenli yapıldıktan sonra anne adaylarımız için bir sakınca yoktur.
  3. Çarpık dişler yalnızca küçük yaşlarda düzeltilebilir. Bu yanlış bir bilgidir. Tel tedavileri her yaşta olan kişilere uygulanabilir.
  4. Ağız kokusu herkeste görülen bir rahatsızlıktır. Bu yanlış bir bilgidir. Ağız kokusu sadece diş çürüklerinde, diş eti hastalıklarında, sindirim rahatsızlıklarında meydana gelir.
  5. Hamilelikte diş tedavileri yaptırmak bebeğe zarar verebilir. Bu bilgi yanlış bir bilgidir. Hamilelik esnasında aciliyet gerektiren diş tedaviliri mutlaka yapılmalıdır.
  6. Dişlerimizi tuz ve karbonat ile fırçalamak dişlerimizi beyazlatır. Bu yanlış bir bilgidir. Karbonat ve tuz iri maddeler olduğu için diş minemizi aşındırır ve çizer.

Ağız ve diş sağlımız her şeyin başıdır. Düzenli olarak diş hekimlerine gitmeyi muayenehane olmayı aksatmamalıyız.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Site haritası yolu gösterir.