Bir vücutta 3 insan, “Şizofren Doktor Alfred”

Karakterler, insanların bir durum karşısında verdiği davranışlar mı sadece? Hayır bir bütünü oluşturan her davranışı bir değerinden farklı olan mutluluğuda hüznüde hepsinden farklı olan yeni insanlardır karakterlerimiz. Peki bir vücutta kaç karakter barındırılabilir?

Bir vücutta 3 insan, “Şizofren Doktor Alfred”

Her zaman hayran olduğum bir şeydi kişilik bozukluğu. Dışarıdan bakıldığında korkunç bir şeymiş gibi gözükse de mükemmellik olarak algılamışımdır her zaman. Bir olay karşısından farklı bakış açıları ve fikirler.

Serdal Yazıcı, Şizofren Doktor Alfred oyunu ile tam olarak bunu anlatıyor. 15 yaşında bir travma sonucu şizofreni teşhisi koyulan 30 yaşındaki bir doktorun 3 farklı karakteri bir vücutta konu almasını anlatıyor. Tek başına performans sergileyen Serdal Yazıcı, düşündüğünüz zaman şizofreniyi başka nasıl nasıl anlatılabilir sorusuna bir cevap oluyor da diyebilirim. Toplumdan farklı bir şekilde, farklı düşüncelerle yaşayan şizofreni hastalarının yalnız kaldıklarında neler yaşadıklarını. Başka insanları gördükleri zaman nasıl tepkiler verdiklerini ve toplumsal empati kurmayı en iyi şekilde anlatıyor.

Normal insanların, şizofren hastalarından korkmasının belkide nedeni onlardan daha aşağı seviyede olmalarıdır. Onlar tam anlamıyla mükemmel beyin sahipleridir.

Şizofreni için bu kadar güzel düşüncelerim varken, Serdal Yazıcı profesyonel oyunculuğu ve gerçek bir şizofren hastasının karşımızda olduğu hissiyatını verdiği içinde tekrar teşekkür ediyoruz. Şeytan karakterinin vücudumuzu nasıl ele geçirdiği konusunu anlatırken aslında birazda her normal olduğunu düşünen insanın içindeki kötülük tende bahsediyor.

Sokakta gördüğümüz insana veya topluma duyulan nefreti bir çok kişi genel bir karakter gibi görmektedir. Ama şizofreni için bunun bir fısıltı ile geldiğiniz Şizofren Doktor Alfred oyunu ile daha iyi anlayacaksınız.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Site haritası yolu gösterir.