İçindekiler
SONUNDA CPANEL ALTERNATİFİ BİR PANEL
Uzun zamandır bütün web site sahiplerinin özlemle beklediği bir panel bu, Cpanel lisanslarının yüksek fiyatları ve tek başına yetmeyen üstüne birde LiteSpeed lisansı gerektiren. Hatta onuda ram boyutuna göre fiyatlandırmalarından sıkılanlar için tamamen ücretsiz OpenLiteSpeed lisansı ile sitenizi mükemmel bir hıza kavuşturan bir ücretsiz hosting panel‘den bahsediyorum. Burada bizimde çok sevdiğimiz ve kullanmaya başladığımız CyberPanel’i artı ve eksileriyle biraz konuşacağız. Kurulumu zaten gayet basit onu bir kaç satır ile anlatıp kurtulalım.
CyberPanel için önerilen sunucu özellikleri oldukça düşük. 1vCPU – 1GB Ram birinci seviye çalışma özellikleri için yeterlidir. Önerilen linux sürümü tabiki her zamanki gibi Centos 7 x64
CYBERPANEL KURULUMU
- wget http://cyberpanel.net/install.tar.gz
- tar -zxvf install.tar.gz
- cd install
- chmod +x install.py
- python install.py (ip adresiniz)
Son komut sonrasında otomatik şekilde kurulum gerçekleşecektir… Kurulum bitti uyarısından sonra giriş bilgileri son ekranda verilmektedir.
Giriş için https://(ip adresiniz):8090
Kullanıcı: admin
Şifre: 1234567
CyberPanel kurulumu gerçekleştirdiğimize göre küçük ayarlarından bahsedebiliriz…
‘bash: wget: command not found’ Hatası alanlar için – ‘ yum install wget ‘
. . .
WORDPRESS KALICI BAĞLANTI – YAZILAR 404 HATASI
Wordress’in genel olarak sunucu değişiminden sonra verdiği hatalardan birisidir. Eğer kalıcı bağlantılar kısmında özel düzenleme yapmışsanız panelden kalıcı bağlantılarınızı varsayılan yapıp kaydedin, sonra tekrar eski haline getirip kaydettiğinizde sorun çözülecektir. Eğer yine düzelmezse CyberPanel üzerinde Kalıcı bağlantıları aktif edebilirsiniz. Open Basedir seçeneğini de aktif etmeniz önerilir.
CyberPanel PhpMyAdmin SQL Boyut Sorunu – Maximum Upload File Size
Sql boyutu varsayılan 2MB olarak sunulmuştur bunu değiştirmek için. CyberPanel üzerinde PHP > PHP AYARLARINI DÜZENLE menüsünden sürümünüzü seçerek gerekli boyutlandırmalarınızı yapabilirsiniz. 7.0 altı bir sürüm tercih ediyorsanız 7.0 sürümünüde düzenlemeniz önerilir.
- Güncelleme sonrasında aktif olmazsa SSH üzerinden ‘ systemctl restart lcpd ‘ komutunu çalıştırın boyut artırımı güncellenecektir.
. . .
CYBERPANEL SSH KLASÖR VE DOSYA SİLME
Dizin dosyalarını listeleme :ls -l /home/siteadresi/public_html
Dizin dosya silme komutu : rm -rf /klasor
Http dizin dosyası silme : rm -rf /home/siteadresi/public_html/klasor
DETAYLI LİSTELEME İLE SİLMEK İÇİN
cd /home/siteadresi/public_html
ls -l
rm dosya.php
Merhabalar cyberpanel kurulumunu gerçekleştirdim centos 7 sistemine fakat mail smtp ayarını çözemedim cpanelde mail.siteadı.com yazıp portu 485 tls ayarlıyordun oluyordu bunda mail.siteadresi.com yok port bilgisi yok nasıl olmalı hocam
Sunucu ayarlarını hiç kullanmadığım için bilmiyorum maalesef, Yandex Kurumsal Mail sunucusu kullanmanızı öneririm. Hosting veya sunucu taşımalarda veya sorunlarında kesintisiz kullanım devam edebilirsiniz.
Sonunda Cpanel tek elinin yerini sallayacak bir panel geliştiriliyor. İlk senesini bile doldurmadan çok iyi olduğunu kanıtladı. Sunuculara tonlarca para verme dönemide bitti diyebiliriz. 1CPU 2GB Ram ile cache kurulu wordpress’te anlık 100 – 120 arası rahat karşılıyor. 130 – 150 anlık online kullanıcıda kasmalar başlıyor. Gayet başarılı, tabi yinede aldığınız sunucu firmasına dikkat edin. Kullanılan: NATRO 12$ VPS paketiydi.