İş Güvenliği Eğitimi Önemi

Ülkemizde bir çok iş güvenliği kazası haberini alıyoruz. İnsanların gerekli eğitimleri almadığı ve dikkatsiz olduğu bu kazaların çokluğundan anlaşılabiliyor.

İş Güvenliği Eğitimi Önemi

Genellikle inşaat sektöründe gelişen ve meydana gelen bu olaylarda bu sektördeki iş güvenliği eğitimi yetersizliği oldukça belli oluyor. İnşaat çalışmalarının önünden geçerken önce iş güvenliği yazıları dikkatinizi çekmiştir. İnşaat sektörü bir çok kazaya yol açabilecek tehlikelere sahiptir.

Başınıza herhangi bir sert cismin çarpması sıklıkla yaşanabilecek durumların başında gelir bunun için baret takmanız kesinlikle gereklidir.Eğer çatı işleri ile ilgileniyorsanız kendi güvenliğini sağlama adına sizi güvende tutacak halatlara bağlı olmanız lazımdır. Bu iş güvenliği adımlarını uygularsanız eğer ölümlü kaza riskini oldukça azaltmış olursunuz. Hatta Aslan Çimento fabrikası Kocaeli şehrindeki merkezinde iş güvenliği adına kurslar vermeye bile başladı.

Son 15 yılda 19 Bin işçinin hayatını kaybettiğini düşünürsek bu çok mantıklı ve başarılı çalışma olduğunu göstermektedir. İşçilerin yeterli eğitimleri aldıkları zaman bu kazaların azalacağına daha dikkatli ve güvenli bir iş ortamının oluşacağına emin olabilirsiniz.  En tehlikeli iş grubu olan ve ölümlü kazaların gerçekleştiği inşaat sektöründe bu tarz çalışmaların ne kadar gerekli ve acil olduğunu görebilirsiniz.

İş güvenliği ve işçi sağlığı

Artık üniversite programlarına giren işçilerin daha sağlıklı ve güvenli ortamlarda çalışmasına adına atılımlarda bulunan bu kol iş güvenliği ortamına zemin hazırlamakla görevli mühendis yetiştirmeye adanmış bir bölümdür. Gereğinden fazla sıcak ve nemli ortamlarda çalışan işçiler , yetersiz ışıklandırma , fazla gürültü , çalışma tempoları ve saatleri , ağır çalışma şartları gibi durumları gözden geçirme işçinin sağlığını ve güvenliğini tehlikeye atacak durumlara sebebiyet verecek durumlara engel olma adına kanuni yükümlükleri bulunan devlet destekli bir iş koludur.İş ortamının , fabrikaların tehlike seviyelerine göre belirlenen programlar yardımıyla gerekli kontroller ve ziyaretler yapılarak işçilerin güvenliği kontrol altına alınmış olur.

Örneğin inşaat sektörü , büyük makinelerin bulunduğu ağır sanayi fabrikaları büyük risk altında ve tehlike seviyeleri yüksektir bu tarz fabrikalara verilen önem daha büyük ve kontrol daha sıklıkla yapılır. Ağır sanayi fabrikaları içine nükleer tesislerde girer bu tarz yerlerde işçilerin gerekli kıyafetleri giymesi gibi şeyler kontrol edilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Site haritası yolu gösterir.