Diş Taşı Temizliği
İçindekiler
Ağız sağlığı açısından diş taşı pek de istenmeyen bir durumdur. Diş taşı temizliği ihmal edildiği takdirde hem kötü bir görüntüye sahip olursunuz hem de ağız bölgesinde bakteri oluşumuna neden olmuş olursunuz. Diş taşı ağız bölgesinde görülen en yaygın hastalıklardan biridir ve sarımsı bir görüntüsü vardır. Diş taşına neden olan etken ise ağız içinde bulunan bakteriyel diş plağı adı verilen saydam ve yapışkan bir tabakadır.
Bu tabakanın oluşmasını önlemek için ise günde 2 defa dişlerinizi fırçalayabilirsiniz. Fakat profesyonel bir temizlik yapılmadığı takdirde tükürük salgısından bile sert ve yapışkan bir madde olan diş taşına sahip olabilirsiniz. Diş taşının bir diğer adı da tartar olarak bilinir. Tartar yani diş taşı diş etleri üzerinde veya dişlerin arasında birikinti şeklinde oluşur. Ne yazık ki bu birikintiler beraberinde pek çok bakteriyi de getirir. Diş taşları ülserden ağız yarasına kadar pek çok hastalığa da kapı açar.
Beslenme Şekli de Diş Taşı Oluşumunda Etkili
Diş taşının oluşumunda dişlerinizi fırçalamamanız dışında tükettiğiniz besinler de oldukça etkilidir. Nişastalı, karbonhidratlı, gazlı şekerli ve yapışkan gıdaların sık sık tüketilmesi zamanla diş taşı oluşumuna neden olmaktadır. Hele ki dişlerinizi fırçalama alışkanlığınızda yoksa bu besinleri tükettikten sonra diş taşı problemi ile karşılaşma riskinizi daha da artacaktır.
Bizler de hastanemizde pek çok hastalığın sebebi olan diş taşlarını temizliyoruz. Diş taşı temizliği işlemini hastanemizde çalışan uzman hekimler yapmakta ve en acısız şekilde sizlerin bu taşlardan kurtulmanızı sağlamaktadırlar.
Diş Taşının Olumsuz Etkileri Nelerdir?
Diş taşı dişe yapıştıktan sonra üzerinde birçok bakteriyel diş plağını oluşturacaktır. Ancak bu bakteri artık diş üzerinde sert, yapışkan ve kötü bir görünüme sahip olarak görünecektir. Daha çok arka dişlerde oluşan diş taşı zamanla ön dişlere de yayılacak ve sizin özgüveninizi düşürecektir. İletken yapısı ile diş üzerinde bulunan bakteriyel enfeksiyonlar zamanla sızıntı yaparak diş etine ulaşacaktır.
Bu durumda zamanla diş etleri dişten ayrılacak ve diş eti sıyrılması problemi ile de uğraşmak durumunda kalacaksınız. Bu dokular zamanla kemiğe de sızacak ve kemik erimesi gibi problemler ile de karşı karşıya geleceksiniz. Bizler de bu tür sağlık sorunları ile uğraşmayın diye sizlere en iyi şekilde uzman hekimlerimiz eşliğinde diş taşı temizliği hizmeti veriyoruz.
Diş Taşı Temizliği Nasıl Yapılır?
Diş taşı oluştuğu zaman ne yapsanız nafile, dişlerinizi günde beş kere de fırçalasanız bunun önüne geçemeyeceksiniz. Diş taşı dişinize oturmadan önce belli başlı belirtiler veriyor; hafif kızarık diş eti, dokununca kanayan diş eti, hassas dişler ve ağız kokusu diş taşının habercisidir. Bu durumda dişlerinizi sık sık fırçalayarak diş taşının gelmesine engel olabilirsiniz. Diş taşı oluştuğu zaman kesinlikle tek başınıza bu durumu ortadan kaldıramazsınız. Bunun için profesyonel hizmet gerekmektedir.
Bizler de diş hastanemizde uzman doktorlarımız ile ultrason ışınları ve diş aletleri kullanarak diş taşını ağızdan gönderiyoruz. Böylece başta diş eti kanamaları olmak üzere pek çok rahatsızlığın da önüne geçiyoruz. Bundan sonraki adımda artık düzenli olarak dişlerinizin bakımını yapmalı ve her gün en az 2 kere dişlerinizi fırçalamalısınız. Böylece oluşabilecek diş taşlarının da önüne geçmiş olursunuz.
Hastanemize Başvuru Yapabilirsiniz
Sizler de diş taşından şikâyetçiyseniz hastanemize başvuruda bulunarak uzman hekimlerimden destek isteyebilirsiniz. Sizlere en iyi şekilde hizmet sunacağımızdan emin olabilirsiniz. Detaylı bilgi almak için hastanemizi arayabilir ya da internet sitemizi ziyaret edebilirsiniz.
Bir yanıt yazın